اپل واچ سری 7 یا گلکسی واچ 4؛ برنده کدام است؟

به گزارش وبلاگ غزل، سامسونگ اواخر آگوست و اپل هم اواسط اکتبر سال گذشته از برترین و جدیدترین ساعت های هوشمند خود تحت عنوان گلکسی واچ 4 و اپل واچ سری 7 رونمایی کردند. این دو محصول از قابلیت های فراوانی بهره می برند که باعث شده حتی در انتخاب بین یک زیست بوم هم تأثیرگذار باشند. در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مطلب به مقایسه اپل واچ سری 7 با گلکسی واچ 4 بپردازیم تا ببینیم کدام یک از دو شرکت کره ای و آمریکایی در ساخت این نوع گجت پوشیدنی عملکرد پیروز تری داشته اند.

اپل واچ سری 7 یا گلکسی واچ 4؛ برنده کدام است؟

هم سامسونگ و هم اپل در ساخت گجت های پوشیدنی سابقه طولانی دارند و عملکرد هر دو شرکت هم واقعا در این زمینه عالی است. اما سال هاست که اپل را به عنوان برترین شرکت در این زمینه می شناسیم چرا که زیست بوم این شرکت فوق العاده هماهنگ است و کار کردن با آن تجربه بسیار خوبی را به همراه دارد. به همین دلیل بسیاری از کاربرانی که گوشی های اپل را خریداری می کردند به جای خرید ساعت های اندرویدی که البته با آیفون ها هم سازگاری داشتند ترجیح می دادند ساعت های هوشمند خود شرکت یعنی اپل واچ ها را خریداری نمایند.

سامسونگ اما زیست بوم گسترده ای به مقدار اپل ندارد اما این بدان معنا نیست که ساعت های هوشمند شرکت کره ای عملکرد بدی دارند یا با محصولات آن سازگاری خوبی ندارند. اتفاقا برعکس این ماجرا صادق است. ساعت های سری گلکسی واچ که پیش تر هم به معرفی تمام آن ها پرداختیم محصولات بسیار خوبی هستند که اگرچه در مقایسه به مدل های ساخته شده به وسیله شرکت آمریکایی تا حدودی عملکرد ضعیف تری دارند اما می توانند احتیاج کاربران را به شکلی که باید رفع نمایند.

با تمام این تفاسیر شرکت کره ای تصمیم گرفت سال گذشته از ساعتی رونمایی کند که به جای سیستم عامل تایزن از سیستم عامل معروف گوگل یعنی WearOS بهره می برد. این ساعت ها در دو مدل استاندارد و کلاسیک با قابلیت های بسیار فراوان راهی بازار شدند. این اولین بار بعد از چند سال است که می بینیم سامسونگ تصمیم گرفته برای ساعت های خود از این سیستم عامل استفاده کند اما نتیجه اصلا بد نبود چرا که کلی اپلیکیشن و سرویس های مختلف به لطف همین سیستم عامل به ساعت های هوشمند شرکت کره ای اضافه شد و اکنون می توان آن ها را رقیبی بسیار جدی برای اپل و ساعت های آن در نظر گرفت.

اپل واچ سری 7 اما به نسبت دو نسل قبل خود تغییرات چشمگیر و محسوسی نداشت که بخواهیم بگوییم کاملا دگرگون شده است. بیشتر تغییراتی که انجام شده ظاهری است و اکنون ساعتی را شاهد هستیم که مثلا حاشیه کمتری دارد، سرعت و قدرت آن افزایش پیدا نموده و قابلیت هایی از این دست که معمولا از نسلی به نسل بعد دیده می شوند. البته این ساعت احتیاج خاصی به تغییر نداشت به همین دلیل هم است که اپل خیلی روی این موضوع تمرکز نکرد.

می پردازیم به مقایسه اپل واچ سری 7 با گلکسی واچ 4 تا ببینیم کدام یک از این دو محصول به عنوان یک گجت پوشیدنی عملکرد بهتری را در انجام کارهای مختلف ارائه می نمایند. علت اینکه نمی گوییم کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد به این خاطر است که شما اگر آیفون داشته باشید نمی توانید از گلکسی واچ ها استفاده کنید و بعلاوه اگر گوشی اندرویدی داشته باشید نمی توانید از اپل واچ استفاده کنید. به همین دلیل این مطلب بیشتر مناسب کاربرانی است که در پی زیست بومی مجذوب کننده هستند و به تازگی می خواهند جهت خود را انتخاب نمایند. باید دید کدام یک از این دو ساعت می توانند کاربران را در انتخاب آن زیست بوم متقاعد نمایند.

اپل واچ سری 7 در مقابل گلکسی واچ 4

قیمت و بازار عرضه

در حال حاضر اپل واچ سری 7 با قیمت حدود 400 دلار (در بعضی از بازارها با قیمت کمتر هم می توان به این محصول دسترسی داشت) در دسترس قرار می گیرد. البته این قیمت پایه این محصول است که برای مدل 41 میلی متری GPS در نظر گرفته شده، یعنی تقریبا هم قیمت با مدل 40 میلی متری اپل واچ سری 6 با GPS. این ساعت در کنار آیفون 13 یعنی در ماه اکتبر رونمایی شد و کمی بعد در بازارهای مختلف دنیا از جمله بازار کشور ما در دسترس نهاده شد.

گلکسی واچ 4 هم در حال حاضر در دسترس واقع شده است اما قیمت آن در مدل پایه به 250 دلار می رسد که در واقع قیمت مدل 40 میلی متری آن است که از بلوتوث پشتیبانی می نماید. مدل 40 میلی متری این محصول با پشتیبانی از LTE (شبکه پرسرعت 4G) حدود 300 دلار است. البته در رویداد معرفی از این محصول شاهد رونمایی از یک مدل کلاسیک هم بودیم که از بزل گردان برای کنترل منوهای مختلف آن استفاده می گردد. این ساعت در مدل پایه که 42 میلی متری است و از بلوتوث پشتیبانی می نماید 350 دلار و در مدل LTE با همین مقدار هم 400 دلار قیمت گذاری شده است. این محصول در کنار گوشی های تاشوی گلکسی زد فولد 3 و زد فلیپ 3 رونمایی و راهی بازار شد و اکنون در بازار کشور ما هم در دسترس قرار دارند.

طراحی

از لحاظ طراحی دو ساعت کاملا متفاوت ظاهر شده اند. اپل واچ سری 7 نمایشگری مربعی شکل اما با گوشه های منحنی دارد اما گلکسی واچ 4 کاملا دایره ای شکل است. قبل از اینکه اپل ساعت هوشمند خود را راهی بازار کند پیش بینی می شد نمایشگری کاملا تخت برای آن در نظر گرفته گردد اما شرکت آمریکایی ترجیح داد همان زبان طراحی را برای این نسل هم در نظر بگیرد. خوشبختانه مشکل خاصی هم وجود ندارد چرا که اپل واچ سری 6 از لحاظ طراحی نمرات قابل قبولی دریافت کرد و از آنجایی هم که هیچ تفاوتی بین دو نسل از این حیث وجود ندارد می توانیم بگوییم نماینده سال جاری اپل با ظاهر خود کاربران را راضی نگه می دارد.

نمایشگری که روی اپل واچ سری 7 به کار رفته بیشترین تغییر را در مقایسه با سایر اجزای دیگر داشته است. به لطف همین نمایشگر است که بسیاری از آنالیز نمایندگان این محصول را برترین اپل واچ تاریخ می دانند. اپل چند سالی بود که حاشه ها را از اطراف نمایشگر ساعت هایش حذف ننموده بود اما همان طور که در بالا هم اشاره شد، این بار مقدار حواشی نمایشگر 20 درصد کاهش پیدا کرد تا بدین ترتیب نمایشگر به همین مقدار بزرگ تر از نسل قبل نشان دهد. مقدار حواشی این محصول تنها 1.7 میلی متر است که روی زیبایی آن هم تأثیر به سزایی داشته در حالی که مقدار کلی ساعت تغییری نکرد. اینطور که به نظر می رسد، این محصول از این حیث اندکی بهتر از گلکسی واچ 4 است چرا که کاربر فضا و سهولت بیشتری برای کار با پنل جلویی دارد.

گلکسی واچ 4 اما از دو نوع طراحی بهره می برد. اول اینکه مدل استاندارد شرکت درست مانند گلکسی واچ اکتیو 2 طراحی شده. یعنی نمایشگری دایره ای شکل با یک سری کلیدهای فیزیکی در اطراف آن برای تعامل با صفحه ای که به فرامین لمسی نیز واکنش نشان می دهد. مدل دوم اما از پسوند کلاسیک بهره می برد که در آن از بزل گردان استفاده شده است. منظور از بزل گردان همان حلقه فلزی شکل است که اطراف ساعت را احاطه می نماید و کاربر با چرخاندن آن با نمایشگر تعامل برقرار می نماید. درست مانند آنچه که در نسل گذشته یعنی گلکسی واچ 3 دیده بودیم. در واقع این محصول شباهتی با مدل های اولیه گلکسی واچ نیز دارد اما به صورت کلی تعادلی بی نظیر در زیبایی و عملکرد را از آن شاهد هستیم.

قابلیت های نو نرم افزاری و تناسب اندام

یک ساعت هوشمند برای این ساخته می گردد که بتواند به کاربران در انجام کارهایی نظیر تناسب اندام، سلامتی، تمرینات ورزشی و… یاری کند. در واقع کاری که این محصول انجام می دهد این است که به کاربر نشان می دهد در طول روز چه فعالیت هایی را انجام داده و اینکه تاثیر آن ها چگونه بوده است. بعضی از ساعت ها هم از قابلیت های بیشتری نظیر مقدار گیری اکسیژن خون، نوار قلب، کیفیت خواب و… بهره می برند که نهاده شدن یا نگرفتن آن ها به سلیقه شرکت بستگی دارد.

گلکسی واچ 4 و اپل واچ سری 7 از تمام قابلیت هایی که یک ساعت هوشمند باید داشته باشد بهره می برند. خوشبختانه کاربر هر کدام از این دو را که انتخاب کند می تواند احتیاج معمولی یا حتی نیمه حرفه ای خود را هم به برترین شکل ممکن رفع کند. اما برای افراد حرفه ای یک سری نکات وجود دارد که در ادامه باید به آنالیز آن ها بپردازیم.

گلکسی واچ 4 در مقایسه با اپل واچ سری 7 از یک سری قابلیت های انحصاری بیشتری برخوردار است که شاید آن را برای کاربران به انتخاب مجذوب کننده تری تبدیل نمایند. از جمله می توان به تحلیل ترکیب بدنی (شامل توده چربی، بافت استخوانی و…)، عملکرد بهتر در پایش خواب کاربر با مقدار گیری سطح اکسیژن خون در طول خواب و… اشاره نمود.

یک سری قابلیت های نو هم به لطف آپدیت های نرم افزاری به دو ساعت اضافه شد که از جمله می توان به قابلیتی پیغام رسانی نو، تایمرهای چندگانه و اپلیکیشن Mindfulness اشاره نمود که با آپدیت سیستم عامل از WatchOS 7 به 8 به اپل واچ سری 7 اضافه شدند. یکی از اپلیکیشن هایی هم که منحصرا برای اپل واچ نو در دسترس واقع شده است Mindfulness است که اپل آن را برای کاهش استرس روزانه و تشویق کاربر برای انجام تمرینات ذهنی نظیر مدیتیشن، ریلکسیشن و… است تا بتواند از مسائل و تشویش ناشی از کار و زندگی شخصی دور بماند. این اپلیکیشن واقعا فوق العاده است و اگر به دستورات آن عمل گردد می تواند تأثیر خوبی روی کاهش استرس کاربران داشته باشد.

در اپل واچ سری 7 بعلاوه از یک صفحه کلید تمام صفحه هم استفاده شده که باعث می گردد کاربر بتواند از تمام مقدار صفحه برای نوشتن پیغام استفاده کند و لذت ببرد. این قابلیت در گلکسی واچ 4 هم دیده می گردد بنابراین منحصرا برای اپل واچ 7 نیست و خوشبختانه در هر دو محصول هم شاهد حضور آن هستیم و مسئله ای از این بابت وجود ندارد.

گلکسی واچ 4 اولین ساعت هوشمندی است که از سیستم عامل WearOS نو با نام WearOS 3 بهره می برد. این سیستم عامل به مدت یک سال در اختیار سامسونگ واقع شده است و به همین دلیل هیچ شرکتی در طول این مدت نمی تواند از آن برای ساعت خود استفاده کند. در واقع سامسونگ امتیاز این سیستم عامل را به مدت یک سال از گوگل خریداری کرد و خودش تنها شرکتی است که می تواند تغییرات لازم را روی آن اعمال کند که این کار را هم کرد. اکنون تجربه کاربری با این سیستم عامل کاملا نو است و سامسونگ هم آن را One UI Watch نام گذاری کرد تا انحصار خود را بیش از پیش نشان دهد. اکنون کار کردن با این سیستم عامل بسیار شبیه به همان تجربه ای است که از تایزن دریافت می کنید. اما قابلیت هایی که در آن وجود دارد اصلا قابل مقایسه با آنچه تایزن ارائه می نماید نیست.

به صورت کلی گوگل و سامسونگ توانستند با سیستم عامل نو، به راحتی با اپل و ساعت هوشمند آن رقابت نمایند. بنابراین اصلا جای نگرانی نیست چرا که سامسونگ آن قدری تجربه کاربری را در این محصول بهبود بخشیده که حس و حال کار کردن با آن کاملا متفاوت با آن چیزی است که در ساعت های مجهز به WearOS دریافت می کنید.

طول عمر باتری

بر اساس آنالیز های انجام شده، گلکسی واچ 3 با فعال بودن نمایشگر همواره روشن و بعلاوه فعال بودن تمام سنسورهای پایش فعالیت های مختلف، توانست 1 روز به راحتی دوام بیاورد. گلکسی واچ 4 اما اندکی طول عمر باتری بهتری دارد و می تواند حتی تا 1 روز و نیم هم با همین شرایط دوام داشته باشد. اما به صورت کلی با آنالیز های انجام شده، گلکسی واچ 4 حدودا دو برابر طول عمر باتری بیشتری از اپل واچ سری 7 دارد اما در عوض شارژ کردن آن هم بیشتر طول می کشد. بنابراین شاید بتوانید مدت زمان بیشتری از گلکسی واچ 4 خود در مقایسه با اپل واچ سری 7 استفاده کنید، اما اگر عجله داشته باشید و بخواهید ساعت خود را زود شارژ کنید، شاید گلکسی واچ 4 خیلی شما را راضی نکند در حالی که نماینده اپل می تواند خیلی زود به مقدار قابل قبولی از شارژ برسد.

البته در اپل واچ سری 7 هم می توانید به مدت زمان دو روز نگه داری شارژ برسید اما حتما باید یک سری از قابلیت های خوب را غیرفعال کنید. به صورت کلی با ردیاب روزانه فعالیت های ورزشی، نمایشگر همواره روشن و اندکی هم پاسخ به تماس های دریافتی، این محصول توانست در برترین حالت 18 ساعت شارژ نگه دارد. کاربر در صورت احتیاج به شارژ مجدد هم به یک شارژ مغناطیسی از نوع USB-C دسترسی دارد که می تواند آن را 33 درصد سریع تر از نسل گذشته شارژ کند.

مشخصات سخت افزاری

از لحاظ مشخصات سخت افزاری، هر دو ساعت عملکرد واقعا خوبی دارند. برای مثال گلکسی واچ 4 از 1.5 گیگابایت حافظه رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد و تراشه به کار رفته در آن هم ساخت خود سامسونگ و از نوع اگزینوس است که سرعت بسیار خوبی دارد و می تواند به نسبت نسل گذشته 20 درصد در انجام کارها سریع تر عمل کند. کار کردن با این ساعت فوق العاده لذت بخش است و کاربر می تواند بدون نگرانی به انجام کارهای مختلف بپردازد.

نماینده اپل اما از 1 گیگابایت حافظه رم بهره می برد اما مقدار حافظه داخلی آن به 32 گیگابایت می رسد. از بابت حافظه رم اصلا جای نگرانی نیست چون درست مانند آیفون ها، اپل واچ ها هم مدیریت بسیار خوبی روی منابع سیستمی دارند و می توانند با همان مقدار 1 گیگابایت هم کاربران را در انجام تمام کارها به برترین شکل ممکن همراهی نمایند. پردازنده دو هسته ای در کنار گرافیک PowerVR هم تجربه ای فوق العاده سریع و لذت بخش را برای کاربران به ارمغان می آورد.

به صورت کلی کار کردن با هر دو ساعت بسیار لذت بخش است و می توان گفت هیچ کاری وجود ندارد که برای انجام آن با محدودیت منابع سخت افزاری روبرو شوید. بنابراین خیالتان از بابت سخت افزار کاملا آسوده باشد.

اپل واچ سری 7 یا گلکسی واچ 4؟ کدام یک عملکرد بهتری دارد؟

اپل واچ سری 7 و گلکسی واچ 4 هر دو عملکرد فوق العاده ای در انجام کارهایی که یک ساعت هوشمند باید انجام دهد دارند. بنابراین نمی توان گفت کدام یک از آن ها به صورت صد درصد از دیگری بهتر است. از آن جایی هم که هر دو ساعت زمانی عملکرد درستی دارند که شما زیست بوم مربوطه را در اختیار داشته باشید، بنابراین نمی توان گفت کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد.

به صورت کلی اگر از گوشی های سامسونگ یا اندرویدی استفاده می کنید، گلکسی واچ 4 انتخاب صد درصدی شما باشد چون در دنیای اندروید کمتر ساعتی مثل آن پیدا می گردد. با آیفون ها اگرچه یک سری ساعت های اندرویدی از نسل گذشته سازگاری دارند اما هیچ کدام نمی توانند حتی با اپل واچ ها مقایسه شوند.

اگر در پی این هستید که یک زیست بوم فقط به خاطر ساعت هوشمند برای خودتان انتخاب کنید، پیشنهاد می گردد این موضوع را در نظر داشته باشید که کدام سیستم عامل در درجه اول احتیاج شما را بهتر برآورده می نماید. چون در خرید ساعت هوشمند چند نکته وجود دارد که باید دقت کنید؛ طول عمر باتری، قابلیت های تناسب اندام، دقت سنسورها و اپلیکیشن های شخص ثالث مختلف که خوشبختانه هر دو ساعت گلکسی واچ 4 و اپل واچ سری 7 از این لحاظ خوب هستند. به طور دقیق تر می توانید مشخصات و قابلیت های این دو محصول را در جدول زیر مشاهده کنید.

نام ساعتگلکسی واچ 4اپل واچ سری 7
ابعاد9.8 × 39.3 × 40.4 میلی متر

9.8 × 43.3 × 44.4 میلی متر

10.7 × 35 × 41 میلی متر

10.7 × 38 × 45 میلی متر

نمایشگر1.2 اینچ از نوع سوپرامولد با وضوح 396 × 396 پیکسل

1.4 اینچ از نوع سوپرامولد با وضوح 450 × 450 پیکسل

1.8 اینچ از نوع رتینا دیسپلی با وضوح 352 × 430 پیکسل

1.9 اینچ از نوع رتینا دیسپلی با وضوح 396 × 484 پیکسل

سنسورهاBioActive، نوار قلب، شتاب سنج، ژیروسکوپ، قطب نما، فشارسنج، ارتفاع سنج، سنجش اکسیژن خون، سنسور نور محیط، ضربان قلبBioActive، نوار قلب، ارتفاع سنج، شتاب سنج، ژیروسکوپ، قطب نما، فشارسنج، دما سنج، سنجش اکسیژن خون، سنسور نور محیط، ضربان قلب
اتصالاتبلوتوث 5.0، وای فای، LTEبلوتوث 5.0، وای فای، LTE
40 ساعت18 ساعت
16 گیگابایت32 گیگابایت
استاندارد مقاومتیIP68 - گواهی نظامی آمریکا - 5ATM5ATM

منبع: Toms Guide

منبع: دیجیکالا مگ

به "اپل واچ سری 7 یا گلکسی واچ 4؛ برنده کدام است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اپل واچ سری 7 یا گلکسی واچ 4؛ برنده کدام است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید