برگزاری اهدای جایزه دولت الکترونیکی در مرکز آموزش مدیریت دولتی

به گزارش وبلاگ غزل، خبرگزاری خبرنگاران- صبح سه شنبه پنجم اسفندماه 1399، برنامه اختتامیه دومین دوره و افتتاحیه سومین دوره جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران با حضور مهندس جمشید انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و جمعی از مقامات عالی کشوری در سالن ولایت ساختمان مرکز آموزش مدیریت دولتی از ساعت 10:30 تا 12 و با حضور مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی کشور در بستری مجازی برگزار گردید.

برگزاری اهدای جایزه دولت الکترونیکی در مرکز آموزش مدیریت دولتی

به گزارش خبرگزاری وبلاگ غزل، در شروع این برنامه، آقای رفیع زاده، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور و دبیر شورای سیاستگذاری جایزه دولت الکترونیکی گفت: در سال 96 در سازمان اداری و استخدامی کشور اولین دورۀ جایزۀ دولت الکترونیک را برگزار کردیم، در این دوره 57 دستگاه شرکت داشتند که نتایج ارزیابی این دوره را در سال 97 اعلام و گزارشی از شرایط دستگاه های اجرایی ارائه کردیم. با توجه به تجربۀ دورۀ اول، مدلی که برای جایزه دولت الکترونیک طراحی شده بود مورد بازنگری نهاده شد و نهایتاً در سال 98 دومین دورۀ جایزۀ دولت الکترونیک را با حضور 90 دستگاه اجرایی شرکت نماینده شروع کردیم و امروز در این مراسم اختتامیه از برگزیدگان این دوره قدردانی خواهیم کرد.

وی در اشاره به مزایای دولت الکترونیک بیان داشت: در سه سال اخیر یک شرایط رقابتی سالم میان دستگاه های اجرایی ایجاد شده و دستگاه ها اهمیت دولت الکترونیک را با درنظرگرفتن خروجی و ستاده یا اهدافی که از دولت الکترونیک دنبال می کنیم مورد توجه قرار داده اند و ارزیابی ها منجر به آسیب شناسی هر یک از دستگاه ها و حوزه های موضوعی دولت الکترونیک می شوند.

معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور افزایش مشارکت را یکی از دستاوردهای جایزۀ دولت الکترونیک دانست و گفت: مشارکت در دورۀ دوم از 65 درصد به 85 درصد افزایش پیدا نموده است. وی با بیان اینکه از خروجی ارزیابی های جایزۀ دولت الکترونیک در برنامه های عملیاتی دستگاه های اجرایی استفاده شده است، گفت: برای اینکه بتوانیم برنامه های کمّی برای دستگاه ها تدوین کنیم، نتایج این ارزیابی ها را لحاظ کردیم.

دکتر رفیع زاده آموزش نیروی انسانی شاغل در حوزه دولت الکترونیک، شبکه سازی و ترویج و توسعۀ پایدار دولت الکترونیک، توجه به نتیجه گرایی و رضایت مردم از خدماتی که دریافت می نمایند را از جمله اهداف و دستاوردهای برگزاری جایزه دولت الکترونیک خواند.

وی در قیاس دورۀ اول و دوم جایزۀ دولت الکترونیک، توضیح داد: جایزۀ دولت الکترونیک 1000 امتیاز دارد که سطح امتیازی 13 درصد از دستگاه های اجرایی در دورۀ اول، بین صفر تا 99 بود و در دورۀ دوم هیچ دستگاهی در این سطح قرار ندارد و 45 درصد از دستگاه ها در بازۀ 100 تا 199 قرار دارند. بیش ترین پیشرفت را نیز در سطح 200 تا 299 داشته ایم که از 38 درصد در دورۀ اول به 47/5 درصد در دوره دوم رسیده است.

معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد: در این دوره کوشش کردیم دریافت مستندات فیزیکی را به حداقل برسانیم.

دکتر رفیع زاده تأکید کرد: امروز که افتتاحیه دوره سوم جایزه دولت الکترونیک نیز هست، کوشش داریم در این دوره هر نوع تعامل، از جمله دریافت اظهارنامه و خودارزیابی صرفاً در قالب سامانه ای که طراحی شده است به صورت الکترونیک انجام گردد. همچنین کوشش داریم در این دوره نقش مردم را بیش تر لحاظ کنیم.

مهندس جمشید انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه برنامه در سخنانی با اشاره به شرایط اعطای جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران به دستگاههای اجرایی بیان داشت: الزامات همسویی با تحولات جهانی و بین المللی در حوزۀ IT و ارائه خدمات به صورت الکترونیک، تأمین شفافیت و مقابله با فساد در فعالیت های مالی و خدمات عمومی، فراهم کردن دسترسی عمومی به خدمات و اطلاعات و تعمیم عدالت در بهره مندی از امکانات، افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات و کاهش هزینه های دولت و قیمت تمام شدۀ کالا و خدمات از جملۀ الزامات و ضرورت های استقرار و توسعۀ دولت الکترونیک در کشور است.

وی ادامه داد: همچنین بحث پیشبرد برنامه های اصلاح نظام اداری را نیز داریم و ضمن اینکه توسعۀ دولت الکترونیک یکی از این برنامه ها بود، توسعۀ دولت الکترونیک بر چابک سازی دولت و مقابله با فساد و ارتقای سلامت در نظام اداری می توانست مؤثر باشد.

مهندس انصاری با بیان اینکه در چهار سال گذشته برنامه های مشخصی در توسعۀ دولت الکترونیک پیش بینی و دنبال نموده ایم، توضیح داد: کمیته ای با مسئولیت معاون اول رئیس جمهوری و عضویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجۀ کشور توانسته است با همکاری دستگاه های اجرایی 23 پروژۀ اولویت دار ملی را در این حوزه تعریف کند که در طول سه سال گذشته عمدۀ اهتمام دولت به پیشبرد و به سامان رساندن این 23 پروژه بوده است.

وی ادامه داد: در ارزیابی ها متوجه می شویم در بعضی از این پروژه ها توفیقات ما بیش تر و در بعضی کم تر بوده است؛ طبق آخرین آمار، از این 23 پروژه، یک پروژه به صورت کامل به اتمام رسیده، 6 پروژه بیش از 70 درصد، 7 پروژه بین 50 تا 70 درصد و بقیۀ پروژه ها حدود 40 تا 50 درصد پیشرفت داشته اند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، شناسایی و شناسنامه دارکردن خدمات دولت را یکی از مهم ترین اقداماتی که در حوزۀ دولت الکترونیک صورت گرفته است ارزیابی کرد و گفت: امروز 5752 خدمت شناسه دار داریم که بخش عمده ای از آن خدمت به مردم است و حدود 1000 خدمت هم خدمات دولت به دولت (G 2 G) است. از این 5752 خدمت، 4530 خدمت قابلیت الکترونیکی شدن دارند و بقیۀ خدماتی هستند که باید حضوری به مردم ارائه گردد؛ مانند خدماتی که در بیمارستان ها به بیماران ارائه می گردد.

وی اضافه نمود: از این 4530 خدمت نیز، 2671 خدمت در دستگاه های اجرایی کشور الکترونیکی شده و به مردم ارائه می شوند. در سامانه ملی خدمات دولت به نشانی (www.mardom.ir)، این خدمات به مردم معرفی می شوند و به وسیله همین سامانه می توان از 1200 خدمت از خدمات دستگاه های اجرایی استفاده کرد.

معاون رئیس جمهوری اضافه نمود: البته ناکامیابی هایی نیز داشتیم و نگرانی هایی هم در کندی پیشرفت برنامه توسعۀ دولت الکترونیک وجود دارد؛ شاید ساختار نظام اداری ما و رویکردی که بخش قابل توجهی از مدیران و کارکنان در تقابل با الکترونیکی شدن خدمات و فعالیت ها دارند، یکی از مسائل اصلی ما بوده است. همان طور که در دستگاه ها برای توسعۀ دولت الکترونیک کوشش می گردد، بخشی از همین دستگاه ها هم در مقابل این اتفاق مقاومت می نمایند. همین طور اینکه فکر می کردیم با توسعۀ دولت الکترونیک به چابک سازی دولت می رسیم، کمتر رخ داده و مقاومت جدی دربرابر حذف واحدهایی که خدمات آن ها الکترونیکی می گردد، وجود دارد.

وی ادامه داد: از همه مهم تر، نتوانستیم استفاده از خدمات الکترونیکی را در بین خدمات گیرندگان و مردم عمومی کنیم و هنوز مردم برای دریافت خدمت، علاقه مند به مراجعه و حضور در محیط های اداری هستند. به نظر می رسد در فرهنگ سازی چه در میان مردم و چه در میان کارکنان و مدیران دستگاه های اجرایی باید برنامۀ مشخصی را در دستور کار خودمان قرار دهیم. همچنین دستگاه ها در معرفی خدمات خود در این برنامۀ فرهنگ سازی شرکت نمایند و حتی برای شهروندانی که خدمات را به صورت الکترونیکی دریافت می نمایند، امتیازاتی قائل شوند.

وی در انتها سخنان خود از کوشش های دستگاه های اجرایی کشور در راه توسعۀ دولت الکترونیکی قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد این موضوع در اولویت اهداف و اقدامات دستگاه ها قرار گیرد.

در فرجام این برنامه، با تقدیر از برگزیدگان دو بخش تکلیفی و داوطلبانه اختتامیه دومین دوره جایزه دولت الکترونیک به انتها رسید که با رونمایی از تندیس جایزه دولت الکترونیک دوره سوم به دست مهندس انصاری، افتتاحیه سومین دوره این جایزه در مرکز آموزش مدیریت دولتی کلید خورد.

در بخش تکلیفی، اعطای تقدیرنامه برترینها به ترتیب رتبه تعلق گرفت به: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، حائز شرایط دریافت تقدیرنامه تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ سازمان امور مالیاتی کشور، حائز شرایط دریافت گواهی اشتهار به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ گمرک جمهوری اسلامی ایران، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بنادر و دریانوردی، به صورت مشترک با رتبه چهارم، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک و سازمان سنجش آموزش کشور با رتبه پنجم، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک

در بخش داوطلبانه حوزه G2G (دولت به دولت)، اعطای تقدیرنامه به ترتیب رتبه به 4 دستگاه اجرایی تعلق گرفت: دفتر هیئت دولت، سامانه سازمان الکترونیک دفتر هیئت دولت، حائز شرایط دریافت تقدیرنامه تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سامانه پرونده الکترونیکی سلامت، حائز شرایط دریافت گواهی اشتهار به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، سامانه تدارکات دولت (ستاد)، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک و سازمان اداری و استخدامی کشور، سامانه کارمند ایران، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک

در بخش داوطلبانه حوزه (G2C و G2B) دولت به کسب و کارها، اعطای تقدیرنامه بخش تنها به وزارت راه و شهرسازی به خاطر سامانه هایی همچون: سامانه نظارت امور مقررات ملی و کنترل ساختمان (سنامک) در حوزه G2B و سامانه مدیریت ارتباط شهروندی وزارت راه و شهرسازی (شهراه) در حوزه G2C، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک تعلق گرفت.

منبع: خبرگزاری آریا

به "برگزاری اهدای جایزه دولت الکترونیکی در مرکز آموزش مدیریت دولتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری اهدای جایزه دولت الکترونیکی در مرکز آموزش مدیریت دولتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید