فواید و مضرات بادمجان

به گزارش وبلاگ غزل، بادمجان یکی از صیفی جاتی است که در تمام فصول سال وجود دارد و بر خلاف تصوراتی که آن را بی خاصیت می داند سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است. بادمجان خواص دارویی فراوانی دارد. بادمجان قطعاً یک هدیه از طرف مادر طبیعت است زیرا فواید سلامتی و تغذیه ای بسیاری برای انسان ها فراهم می نماید.

فواید و مضرات بادمجان

ارزش غذایی بادمجان

بادمجان یکی از خوراکی های با فیبر بالا و سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی است.

82 گرم بادمجان (معادل یک فنجان) حاوی مواد زیر است:

کالری 20
کربوهیدرات 5 گرم
فیبر 3 گرم
پروتئین 1 گرم
منگنز 10 درصد میزان مورداحتیاج در روز
ویتامین B9 یا فولات پنج درصد میزان مورداحتیاج در روز
پتاسیم پنج درصد میزان مورداحتیاج در روز
ویتامین k چهار درصد میزان مورداحتیاج در روز
ویتامین C سه درصد میزان مورداحتیاج در روز

بادمجان بعلاوه حاوی مقادیر کمی نیاسین یا ویتامین b3، منیزیم و مس است. {1}

خاصیت های بادمجان

سلامت دستگاه گوارش
بادمجان حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد و به همین خاطر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری شایانی می نماید.

علاوه بر این فیبر موجود در بادمجان برای بهبود معده درد و هضم آسان تر غذا نیز کاربردی می باشد.

پاک سازی پوست صورت
بادمجان حاوی مقادیر غنی از فیبر غذایی، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفید می باشد و به همین خاطر می تواند به پاک سازی خون و روده ها یاری شایانی کند. پاک سازی و سم زدایی خون به پاک سازی پوست و درخشان تر شدن پوست یاری می نماید.
درمان کبد چرب
نتیجه تحقیقات اخیر محققین نشان داده است که بادمجان حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد که برای پاک سازی و سم زدایی کبد بسیار مفید هستند. علاوه بر این بادمجان می تواند به درمان بیماری های شایع کبدی مثل کبد چرب نیز یاری کند.
لاغری و کاهش وزن
اولین دلیل استفاده از بادمجان در رژیم های لاغری کالری بسیار پایین این میوه می باشد. علاوه بر این بادمجان چربی بسیار کم و فیبر بسیار بالایی دارد.

استفاده از بادمجان به صورت کباب شده و آبپز می تواند به لاغری یاری کند.

دلیلی دیگر استفاده از بادمجان برای کاهش وزن فیبر غنی این میوه می باشد.

همانطور که می دانید مواد غذایی دارای فیبر بالا، پس از مصرف مدت زمان بیشتری به فرد احساس سیری می دهند و به همین خاطر از پرخوری جلوگیری می نمایند.

درمان کم خونی
با مصرف بادمجان می تواند کم خونی و علائم آن را تا حدودی از بین ببرید.

بادمجان حاوی آهن و مس می باشد و به همین خاطر می تواند به افزایش فراوری گلبول های قرمز یاری کند که در نتیجه به درمان کم خونی منجر می گردد.

درمان شوره سر
برای درمان شوره سر نیز می توانید روی یاری بادمجان حساب کنید. مصرف خوراکی و موضعی بادمجان به دلیل وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید می تواند مشکلاتی مثل شوره سر، پوسته پوسته شدن و خارش سر را درمان کند.
درمان یبوست
بادمجان حاوی منابع غنی از فیبر می باشد که پس از مصرف به بهبود فرایند حرکات روده ای یاری شایانی می نماید و به همین خاطر می تواند باعث پیشگیری و درمان یبوست گردد. علاوه بر این مصرف بادمجان برای درمان بواسیر هم مفید می باشد.
جوان سازی پوست صورت
برای درمان چین و چروک های پوست صورت می توانید از پوست بادمجان بهره ببرید.

پوست بادمجان حاوی مقادیر غنی از آنتی اکسیدان های قوی می باشد که علاوه بر اینکه از پیری زودرس جلوگیری می نماید باعث می گردد چین و چروک های روی پوست نیز از بین بفرایند. {2}

روش کشت بادمجان

بادمجان در آب و هوای گرم خوب رشد می کند.

این گیاه می تواند در بیش تر انواع خاک رشد کند، اما اگر در خاک غنی و کمی قلیایی رشد کند، برترین محصول را می دهد.

حدود پنج ماه هوای گرم مورد احتیاج است تا میوه بدهد.

برترین دما برای رشد این گیاه بین 70 تا 85 درجه فارنهایت است.

هنگامی که درجه حرارت به 95 درجه فارنهایت رسید، فراوری میوه متوقف می گردد و برگ های آن کم کم می ریزند.

آب و هوای سرد دارای اثر مشابهی است، بنابراین زمانی که درجه حرارت به کم تر از 60 درجه فارنهایت رسید یا بالاتر از 95 درجه فارنهایت رفت، بهتر است از کشت آن جلوگیری گردد.

کشاورزان معمولا در ماه مارس کاشت بادمجان را آغاز می نمایند.

بادمجان زمانی برترین محصول را می دهد که رطوبت خاک دائمی باشد، اما زمانی که خوب در خاک جا بیفتد حتی قادر است در خاک خشک هم زنده بماند.

اگر می خواهید گل و میوه این گیاه نریزد، توصیه می گردد آبیاری را به طور منظم انجام بدهید.

بادمجان یکبار زمانی که به یک سوم سایز نهایی خود می رسد، قابل خوردن است.

برداشت محصول قبل از این که سایز آن به دو سوم برسد یک عمل رایج است، چون مانند گیاهان دیگر، برداشت منظم، باعث افزایش محصول دادن آن می گردد.

یکی دیگر از دلایل برداشت زودهنگام بادمجان این است که هر چه از عمر گیاه بگذرد، احتمال تلخ تر شدن آن بیش تر است.

بر این اساس توصیه می گردد قبل از این که به طور کامل بالغ گردد، بادمجان را برداشت کنید و بخورید.

حتی اگر میزانی بادمجان بیش از حد رسیده دارید، می توانید آن ها را برای استفاده از دانه هایشان نگهداری کنید.

حقایق جالبی در خصوص بادمجان

- بادمجان با گوجه فرنگی فامیل است و هر دو بخشی از خانواد ه بادمجانیان هستند.

- اعتقاد بر این است که بادمجان بومی هند است و در آن جا هنوز به عنوان پادشاه سبزیجات به شمار میرود و نقش مهمی در برنامه های غذایی این کشور دارد.

- در ایتالیای دوره رنسانس، آن را ملا اینسین یا سیب دیوانه می نامیدند.

- یک ضرب المثل ژاپنی در خصوص بادمجان نیز وجود دارد: اگر در روز سال نو کوه فوجی، یک هویج و یک بادمجان ببینید، برای همواره خوشبخت خواهید بود.

- بادمجان یک گیاه چند سال زی است که یعنی طول عمر آن بیش از دو سال است.

- بادمجان بعلاوه دارای بالاترین غلظت نیکوتین در میان سبزیجات است. البته این نکته چندان شگفت آور نیست وقتی بدانیم که تنباکو نیز بخشی از خانواده بادمجانیان است. نیکوتین مستقیما باعث بروز سرطان یا بیماری های دیگر نمی گردد و اثری مانند کافئین بر روی بدن دارد.

- شستشوی بادمجان و قرار دادن آن در محلول آب نمک می تواند تلخی آن را از بین ببرد. امروزه بادمجان مانند گذشته، تلخ نیست، اما انجام این کار هنوز هم مفید است چرا که میزان روغن مصرفی را در حین پخت و پز کاهش می دهد.

- یک بادمجان بیش از 90٪ آب است. بالا بودن میزان آب موجود در بادمجان به این معنی است که کالری کمی دارد. در واقع، 100 گرم بادمجان خام فقط 24 کالری دارد و همین طور 14 درصد از احتیاج روزانه بدن را به فیبر تامین می کند.

- چین بزرگ ترین فراوری نماینده بادمجان در دنیا است و در سال 2012 حدود 28،00،000 تن بادمجان فراوری نموده است. {3}

عوارض مصرف بی رویه بادمجان

بادنجان کوچک (نارس) باعث ایجاد لکه های سیاه صورت سردرد و جوش های دهان می گردد.

وجود آلکالوئید سولاتین حتی مقادیر کم آن در معده های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

مصرف زیاد و به تنهایی بادمجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت.

به همین خاطر پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران عنوان می کند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادمجان طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادمجان قبل از مصرف برش داده شده و تمام قسمت های آن نمک مالیده گردد، سپس 2 تا 3 ساعت در آب سرد قرار داده شده تا آب سیاه یا زرد آن خارج گردد، و این امر تکرار گردد تا دیگر آب سیاهی خارج نگردد، سپس بادمجان ها را کاملاً شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند. {4}

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.chishi.ir

3.www.bazdeh.com

4.www.gymito.com

منبع: راسخون

به "فواید و مضرات بادمجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و مضرات بادمجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید