افزایش باورنکردنی سود با اتوماسیون کسب و کار
به گزارش وبلاگ غزل، اگر به دنبال این هستید که واحدهای سازمان شما از جزیره ای بودن رها گردد، سرعت فراوری و خدمات افزایش یابد، هزینه ها میلیونی و حتی میلیاردی کاهش یابد، قطعا چاره کار استفاده از اتوماسیون کسب و کار است. شاید در بعضی موارد به نظر برسد که یک کسب و کار باید حتما به اندازه کافی عظیم باشد تا از نرم افزار اتوماسیون کسب و کار استفاده کند! اما به طور حتم این دیدگاه کاملا اشتباه است.

اگر به دنبال این هستید که واحدهای سازمان شما از جزیره ای بودن رها گردد، سرعت فراوری و خدمات افزایش یابد، هزینه ها میلیونی و حتی میلیاردی کاهش یابد، قطعا چاره کار استفاده از اتوماسیون کسب و کار است. شاید در بعضی موارد به نظر برسد که یک کسب و کار باید حتما به اندازه کافی عظیم باشد تا از نرم افزار اتوماسیون کسب و کار استفاده کند! اما به طور حتم این دیدگاه کاملا اشتباه است.
از سویی با توجه به شرایط حاکم بر دنیا هر کسب و کاری به هر اندازه هم که کوچک باشد اگر بخواهد در جهت تعالی و پیشرفت گام بردارد، احتیاج به استفاده از اتوماسیون کسب و کار را دارد.
بعضی از عواملی که می تواند احتیاج به اتوماسیون را نشان دهد شامل موارد زیر هستند:
1- حجم وظایف بالا است
2- افراد زیادی برای اجرای وظایف لازم هستند.
3- زمان انجام کارها و تاخیرها به درستی قابل تشخیص نیست.
4- احتیاج به وجود جهتهای پیگیری و حسابرسی وجود دارد.
5- بعضی کارها تکراری و در نتیجه خسته نماینده است.
6- کارها و همچنین نحوه انجام آنها به افراد در سازمان وابسته است.
7- نظم کارهای پایین است و نمی توان رویه ای واحد برای ایجاد خروجی ها در نظر گرفت.
8- گزارشات مورد احتیاج به لحظه و یا حتی به درستی در اختیار قرار نمی گیرد.
9- ......
بهترین روش ها برای اتوماسیون کسب و کار
مشاغلی که به احتمال زیاد در کوشش های اتوماسیون کسب و کار خود پیروز می شوند هنگام پیاده سازی اتوماسیون در جریان کار خود از دو ابزار استفاده می نمایند.
ابزارهای اتوماسیون کسب و کار:
1- مکانیزاسیون فرایندهای کسب و کار که توسط سیستم مدیریت فرایندهای کسب و کار (نرم افزارهای BPMS) انجام می گردد. وظیفه نرم افزار BPMS این است که به کسب و کار شما یاری می نماید تا با یاری مدلسازی، تجزیه و تحلیل فرایندها و مکانیزاسیون آن ها بتوانید فرآیندهای کسب و کار خود را بهبود ببخشید. نرم افزار BPMS شما قادر می نماید تا بدون با حداقل برنامه نویسی و حتی بدون برنامه نویسی بتوانید فرایندهای خود را مکانیزه کنید و اتوماسیون را در کسب و کار خود مستقر کنید.
2- اتوماتیکسازی فعالیت ها که با یاری ربات های نرم افزاری (RPA) انجام می گردد. RPA یک پیشرفت نویدبخش در زمینه اتوماتیکسازی فعالیت ها در کسب و کار است که باعث نرخ بازده سرمایه گذاری (ROI) 30 الی 200 درصدی در سال اول می گردد. احتمالا کارمندان نیز آن را دوست داشته باشند. ربات های نرم افزاری (RPA) در حال حاضر تاثیرگذاری عمیقی بر کسب و کار دارد. RPA یا Robotic Process Automation (اتوماسیون فرآیند روباتیک)، یک تکنولوژی است که به یک نرم افزار کامپیوتری این اجازه را می دهد که اعمال انسان را هنگام استفاده از یک سیستم دیجیتالی (از صفحات وب گرفته تا نرم افزار های پیچیده)، شبیه سازی و یکپارچه کند.
بعضی از دستاوردهای استقرار اتوماسیون کسب و کار عبارتند از:
· افزایش سودآوری کسب و کار
· گزارشات به هنگام مدیریتی
· انطباق سریعتر با تغییرات محیطی
· ارزیابی عملکرد کارکنان و فرایندها
· افزایش رضایت مشتریان و ذینفعان
· عدم وابستگی به شرکت های نرم افزاری
رسیدن به این مزایا با استقرار اتوماسیون کسب و کار محقق می گردد. تحول و توسعه با اتوماسیون منجر به بهبود جنبه های اساسی برای جلب رضایت مشتری، استاندسازی کارها و دوری از فردمحوری محسوب می شوند. اگر می خواهید لیست بلند بالایی از مشتریان راضی داشته باشید، باید آغاز به تمرکز روی تعالی کسب و کار نمایید. اتوماسیون کسب و کار راهی ساده و کارآمد برای آغاز حرکت در این جهت است.
برای اینکه تصویری واضح تر به شما ارائه دهیم، چندین فرآیند که معمولا در کسب و کار ها به صورت مکانیزه و اتوماتیک درمی آیند، در ادامه ارائه شده است.
· درخواست مرخصی و ماموریت کارمندان
· تدارکات و خرید
· فرآیندهای مرکز تماس
· سفارش های فروش
· پیگیری زمان و حضور و غیاب و محاسبه کارکرد
· حقوق و دستمزد
· صورتحساب های مختلف
· راه اندازی محصول و فراوری آن
· سرنخ فروش (پرورش و آماده کردن لیدهای فراوریی برای فروش)
· ایمیل ها و درج کردن نوتیفیکیشن ها
· پشتیبانی از بخش راهنما
· ثبت مطالعات موردی مشتری و بهبود تجربه مشتری
· جمع آوری و انتقال داده ها مختلف از جمله داده های مربوط به پرداخت ها، مشتریان و ...
· رسیدگی به شکایات مشتریان
· مدیریت مرجوعی ها
· برنامه ریزی فراوری
· و ....
البته اتوماسیون کسب و کار با اتوماسیون اداری متفاوت است. در واقع در دنیا هر جا سخن از اتوماسیون کسب و کار به میان آید، منظور قطعا اتوماسیون اداری نیست. یک سرچ ساده در گوگل با عنوانbusiness automation (اتوماسیون کسب و کار) انجام دهید. نتایج جستجو شامل چند مقوله خواهد بود که عبارتند از:
· نرم افزارهای BPMS
· نرم افزارهای RPA
· نرم افزارهای CRM
· و چند نوع نرم افزار دیگر
در صفحه اول لینک شرکتهایی مثل Bizagi.com، kissflow.com، www.redhat.com، www.process.st و… مشاهده می گردد. تمام موارد فوق جز نرم افزارهای BPMS هستند.
شرکت دنیا مدیر با داشتن کامل ترین سبد محصولات در حوزه اتوماسیون کسب و کار در کشور، با کیفیت ترین نرم افزارهای حوزه BPMS و RPA را که در دنیا امتحان خود را پس داده اند، با بالاترین کیفیت بومی سازی نموده است.
برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی های واقعی این حوزه به صفحه اتوماسیون کسب و کار مراجعه نمایید.
منبع: جام جم آنلاین