با ارزش غذایی حبوبات بیشتر آشنا شوید

به گزارش وبلاگ غزل، مهنوش صاحبدل اظهار کرد: امروزه بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت جزو مهم ترین علل مرگ و میر در ایران هستند.

با ارزش غذایی حبوبات بیشتر آشنا شوید

وی اضافه نمود: متاسفانه در دهه های اخیر سبک زندگی شهرنشینی حتی برای روستاییان و زندگی کارمندی و با عجله، موجب ترویج عادات غلط غذایی و مصرف فست فود ها و غذا های سرخ کردنی شده که موجب اضافه وزن و چاقی و در پی آن فشارخون بالا، کلسترول خون بالا و در نهایت ابتلا به بیماری های غیرواگیر شده است.

صاحبدل بیان نمود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها، به ایجاد تغییر در سبک زندگی و الگوی غذایی احتیاج است که احیای مصرف حبوبات به عنوان یکی از گروه های اصلی غذایی نقش مهمی در این خصوص دارد.

ارزش غذایی حبوبات

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: انواع حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش است که منبع خوبی برای تامین پروتئین، املاح و بعضی ویتامین ها هستند.

وی عنوان نمود: با توجه به اهمیت بالای مصرف حبوبات، این دسته از مواد غذایی به عنوان جدیدترین گروه از هرم غذایی معرفی شده اند و توصیه می گردد روزانه یک واحد از انواع حبوبات مصرف گردد. یک واحد حبوبات شامل یک لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام است.

صاحبدل اضافه نمود: در صورتی که حبوبات با غلات مصرف گردد از نظر ارزش غذایی دارای پروتئین همسان با پروتئین گوشت خواهد بود با این تفاوت که فاقد کلسترول و دارای فیبر غذایی مناسب برای سلامت دستگاه گوارش است.

وی با بیان اینکه حبوبات مزایای بسیاری دارند، گفت: کلسیمی که در حبوبات وجود دارد موجب استحکام استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان می گردد. کلسترول موجود در حبوبات در مقایسه با گوشت صفر است بنابراین مصرف حبوبات نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان عنوان نمود: حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی هستند که احتمال ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش می دهند. بعلاوه منبع غنی از آهن هستند و مصرف این مواد غذایی همراه با یک منبع ویتامین C مانند لیمو ترش یا نارنج برای پیشگیری از کم خونی و فقر آهن توصیه می گردد.

پروتئین موجود در حبوبات، مقرون به صرفه و در دسترس

وی با بیان اینکه پروتئین موجود در حبوبات مقرون به صرفه و در دسترس است، گفت: با توجه به بحران کم آبی در دنیا، فراوری حبوبات در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی احتیاج کمتری به آب دارد. وجود مقادیر خوب فیبر و نبود کلسترول در حبوبات موجب ایجاد سیری و یاری به تثبیت قندخون در سطح مطلوب می گردد و مصرف این مواد غذایی برای افراد دیابتی بسیار مفید است.

صاحبدل اضافه نمود: حبوبات سرشار از ترکیبات ضدسرطانی از جمله آنتی اکسیدان، فیتوکمیکال و فیتواسترول است که در پیشگیری از سرطان موثر است.

چگونه نفخ ناشی از حبوبات را کاهش دهیم؟

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای کاهش نفخ ناشی از مصرف حبوبات باید چند ساعت قبل از پخت حبوبات، خیسانده و دوبار آب آن تعویض گردد تا با این کار مواد نفاخ موجود، بدون اینکه به ارزش غذایی آن آسیب برسد، در آب حل و خارج گردد.

منبع: فرارو

به "با ارزش غذایی حبوبات بیشتر آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با ارزش غذایی حبوبات بیشتر آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید