جاده های خاکی؛ دست اندازهای جهت توسعه
به گزارش وبلاگ غزل، خبرنگاران/کردستان با وجود نقش موثر روستاها در ایجاد توسعه، متاسفانه در سطح کشور به ویژه در استان کردستان این امر مغفول واقع شده و جاده های خاکی در واقع دست اندازهای موجود بر سر راه رسیدن به توسعه محسوب می گردد.

امروزه در جهان اندازه توسعه یافتگی در بخش حمل ونقل یکی از معیارهای ارزیابی سطح توسعه کشورها محسوب می گردد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان گفت: یکی از اولویت های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان آسفالت راه های روستایی بالای 20 خانوار است.
مدرس گرجی در گفت وگو با وبلاگ غزل اظهار کرد: باتوجه به این که میانگین راه های آسفالت روستایی کردستان از میانگین کشوری پایین تر است این امر نیازمند اقدامات جدی تری است.
وی مطرح نمود: طی یک سال و نیم گذشته بالغ بر 150 کیلومتر آسفالت راه های روستایی را انجام داده ایم و بعلاوه برنامه ریزی خاصی برای امسال در نظر گرفته شده است.
مدرس گرجی اضافه نمود: با توجه به اینکه زمینه توسعه در هر استان در سطح کشور بحث زیرساخت ها است، می توان گفت که یکی از این زیرساخت ها آسفالت راه های روستایی است که می تواند تاثیر بسزایی در فراوری و پشتیبانی از فراوری داشته باشد.
وی ادامه داد: در استان کردستان کشاورزی، دامداری و فراوریات دامی یکی از بحث های اولیه فراوری در استان است و جاده ها نقش مهمی در توسعه و افزایش فراوری دارند و امیدواریم بتوانیم در راستای پشتیبانی از فراوری گام برداریم.
گرجی اعلام نمود: برای پروژه های تعریف شده در استان، اولویتی وجود دارد که با هماهنگی فرمانداران و بخش دارهای شهرستان های استان جلساتی صورت گرفته است و با پیگیری های صورت گرفته خوشبختانه در سال 1400 اعتباراتی ویژه و جهشی برای آسفالت راه های روستایی در نظر گرفته شده است که امیدواریم این امر زمینه ساز ایجاد توسعه و فراوری در استان باشد.
وی یادآور شد: آسفالته کردن راه های روستایی همکاری مردم استان به ویژه مردم روستاها را می طلبد و همین امر در تسریع فرایند پروژه ها موثر است.
گرجی اعلام کرد: تحقق این پروژه ها تا انتها سال اقتصادی 1400، سبب پشتیبانی از فراوری و مانع زدایی در فراوری خواهد شد.
وی افزود: امید است با اتمام سریع و انتخاب پیمانکار برای این پروژه ها، جهشی قابل توجه را در زمینه ارتقاء شاخص برخورداری از آسفالت راه های روستایی را شاهد و به میانگین کشوری نزدیک تر شویم.
گرجی در مورد بحث صدور مجوزها در حاشیه راه های برون شهری گفت: در این زمینه ضوابط و دستورالعمل هایی وجود دارد، که فراوری و پشتیبانی از فراوری با توجه به شعار سال 1400 یکی از اقدامات حساس در این راه است.
وی اظهار کرد: آنچه که در صدور مجوز حاشیه جاده ها حائز اهمیت است، حفظ و ایمنی کاربران جاده ای است، کسانی که در جاده ها تردد دارند.
گرجی مطرح نمود: آنچه که امروزه در جهان به ویژه در کشور ما بسیار مهم است، بحث تصادفات جاده ای است و همه کوشش ما کاهش تلفات ناشی از رانندگی است.
وی اضافه نمود: در کنار توسعه و پشتیبانی از فراوری باید همه ضوابط مربوط به آن رعایت گردد که مسائل و خطری را برای دیگران و منطقه مورد نظر در پی نداشته باشد.
گرجی اعلام نمود: در سطح کشور به ویژه در استان کردستان بیش از 90 درصد از ترددها، تردد جاده ای است، لذا در مورد طرح های قابل احداث در کنار و حاشیه جاده ها باید نوع دسترسی ایمن آن ها به جاده لحاظ گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا